Tots Sants

Halloween es la contraccio de l’expressio anglesa All Hallow’s Eve, el significat de la qual es vespra de Tots Sants.

Equivalent es la Nit de Tots Sants que se celebra la víspera del dia 1 de novembre.

Segons la tradicio valenciana, les animes baixen per a estar entre els seus familiars, a les que popularment se dona el nom d’animetes. La gent posava uns ciris en un recipient en aigua, als quals denominaven palometes, per a que no se perguen i puguen tornar d’a on venen. A les dotze del migdia del dia 2, estes animetes deixen als seus sers volguts i continuen el seu cami. Esta dia rep el nom de Dia de les Animetes. Com tantes atres tradicions, els valencians la celebravem abans d’entrar el cristianisme a les nostres terres, i s’ha mantés durant les dinasties arrianes, musulmanes i catoliques.

Información y texto sacado del Observatori de la llengua valenciana, escrito por Zait Moreno.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

error: Content is protected !!